MÁRKÁK

Elolvashatod az üzletünkben forgalmazott márkák történetét, sajátosságait, előnyeit

ACO

A vállalatot története 1780-ra vezethető vissza a skandináv térségen belül. Az 1970-es évektől kezdték el gyártani az akkor újdonságnak számító polimerbeton drain folyókákat, mint az ACO Multiline, ACO Self Euroline vagy ACO.

Az ACO vízelvezető-, és tároló termékeket készít polimerbetonból, öntöttvasból, rozsdamentes acélból és műanyagból.

Lakáson belül a fürdőszobákba: ACO Comfort zuhanyfolyóka és ACO Easyflow padlóösszefolyó. Lakáson kívül: ACO Self Euroline drain folyóka, ACO Multiline drain folyóka, ACO Profiline folyókarendszer és ACO Markant angolakna.

AERECO

A céget Pierre Jardinier, a Francia Épületkutató Intézet egyik mérnöke alapította 1983-ban, amikor két társával kifejlesztette az első páraérzékeny elszívó egységet. 

Az AERECO légbevezető könnyű és gyors szerelése miatt vált népszerűvé az olyan helyiségekben, ahol a gázüzemű fűtőberendezés a szobából veszi az égéshez szükséges oxigént. 

Az AERECO légbeeresztő beépítése a nyílászárókba gyors, szakembert nem igényel és esztétikus látványt nyújt. A légbevezetők sokféle szabályozásra képesek, mint például: AERECO EMM 716 a páratartalom függvényében szabályoz, AERECO EAF 309 a hangszigetelt, amely kézi beállítás szerint szabályoz, AERECO EMM 916 a páratartalom függvényében szabályoz, de nagyobb légmennyiség bevezetésére tervezték. Továbbá elérhetők a falra szerelt változatok, mint az AERECO EFT 125.

 

ALAPE

1896-ban Adolf Lamprecht megalapította az Alape gyárat Peningben, egy német kisvárosban. A cég ekkor még zománcozott kancsókat, edényeket és tisztasági tárgyakat gyártott. 1930-ban gyárották le az első falikutat.

Hazánkban a legelterjedtebb a zománcozott ALAPE falikút és ALAPE mosdó.

ALCAPLAST

1998-ban Radka Prokopová és František Fabičovic megalapította az AlcaPlast műanyag fröccsöntőüzemet a csehországi Leventeváron (Břeclav).

A műanyag ALCAPLAST szifonok a mosdókhoz, mosogatókhoz, kádakhoz és WC-khez, az ALCAPLAST WC ülőke színvonalas minőséget és kedvező árat képvisel a piacon. Az ALCAPLAST zuhanyfolyóka és ALCAPLAST padlóösszefolyó széles termékkínálata közül mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő stílust. Az ALCAPLAST WC tartály falon kívüli és belüli változata hosszútávon biztosítja a hiba nélküli üzemet. Az ALCAPLAST nyomólap a falsík mögötti WC-khez széles skálája esztétikus, higiénikus és megfizethető dísze lesz a WC-nek.

ALFA LAVAL

A gyárat 1883-ban Gustaf Patrik de Laval svéd mérnök és Oscar Lamm alapították, ekkor még AB Separator volt a nevük és a mezőgazdasági szektorban oldatok szétválasztásával foglalkozott. 1938-ban gyártották le az első ALFA LAVAL hőcserélőt.

Napjainkban az egyedi megoldások kivitelezése mellett hűtő, fűtő, leválasztó és szállító egységeket gyárt olajok, vizek, kémiai folyadékok, üdítők, élelmiszerek és gyógyszerek közegeinek számára. 

ALFÖLDI

Az Alföldi Porcelángyárat 1964-ben alapították Hódmezővásárhelyen. Első termékeik égetési segédeszközök voltak, majd 1973-ban a burkolólapok is felkerültek a palettára. 1992-ben a Villeroy & Boch lett a cég többségi tulajdonosa.

Az Alföldi termékskálája a régi házgyáritól az exkluzív, modern, formatervezett szaniterekig minden megtalálható.

A hazánkban jól ismert és bevált ALFÖLDI WC és ALFÖLDI mosdó a magyar családok kedvence. Az Alföldinél az egyszerűtől a luxusig minden megtalálható, mint például a Saval 2.0, a Formo és a Liner termékcsalád. Minden porcelán kérhető EASYPLUS bevonattal, amely a könnyebb tisztítást eredményez és nehezíti a szennyeződés lerakódását a felületen.

ALNOR

1994-ben Systemy Wentylacji Sp. z o.o. néven kezdték meg üzleti tevékenységüket spirálkorcolt csövek gyártásával. 2004-ben a gyárt átköltözött Wola Mrokowskába, egy Varsó közeli településre.

A gyár légtechnikai csövek, idomok, ventilátorok, légkezelő egységek és a hozzá tartozó rögzítési és szigetelési elemek gyártásával foglalkozik a lakossági és az ipari szektorban.

APE RACCORDERIE

A gyárta 1960-ban Angelo Pe alapította Olaszországban. Bronz csapok és idomok gyártásával kezdték ipari tevékenységüket. 1985-ben változtatták meg a nevüket Ape Raccprderiere. 

Fűtési és ivóvízellátási rendszerekhez gyártanak réz menetes idomokat, ötrétegű csöveket és a hozzá tartozó préses és szorítógyűrűs idomokat.

AQUATHERM

Gerhard Rosenberg 1973-ban alapította a céget a saját lakásának garázsába.

Épületgépészeti felhasználásra gyárt hegeszthető és sajtolható, nyomás alá helyezhető csöveket. Rendszereik: AQUATHERM Green Pipe (ivóvíz), AQUATHERM Blue Pipe (hűtés és fűtés), AQUATHERM Black System (felülethűtés és fűtés ipari szektorba), AQUATHERM Red Pipe (tüzivíz, sprinkler), AQUATHERM Orange System (felületfűtés lakossági szektorba).

ARCO

Egy 1973-ban alapított valenciai családi vállalkozás.

Az ARCO golyóscsap és ARCO sarokszelep széles termékpalettájának köszönhetően nincs olyan helyzet, amire ne találna megoldást. 

ARISTON

A céget Aristide Merloni alapította Industrie Merloni néven 1930-ban az olaszországi Marche tartományban. Kezdetben mérlegeket gyártottak, majd 1960-ban megjelent az első elektromos vízmelegítő Ariston néven, amely a céget piacvezetővé tette.

Az energiatakarékos ARISTON bojlerek széles skálája található a piacokon. Az ARISTON VELIS EVO hagyományos bojler programozható, energiatakarékos funkcióval állítja elő a használati melegvizet, az ARISTON LYDOS HYBRID pedig hőszivattyúval rendelkezik.

A hagyományos ARISTON villanybojlerek mellett az ARISTON kondenzációs kazánok gyártásával is foglalkozik, mint az ARISTON CLAS ONE és ARISTON GENUS ONE. Az ARISTON szerviz gyors és sok helyen megtalálható Magyarországon, amely nagy előnyt jelent a kazán kiválasztása során.

BAXI

A gyárat Richard Baxendale öntőmester alapította 1866-ban Prestonban. A cég számos fejlesztéseinek hatása forradalmasította a vízmelegítők piacát. Európában országonként eltérő márkával értékesítik, például Németországban Brötje, Franciaországban Chappée

A BAXI kondenzációs kazán, mint a LUNA DUO-TEC vagy a BAXI Prime hosszú távon biztosítja az Ön otthona melegét. A BAXI ECO hagyományos gázkazán a régi gázkészülékek helyére felszerelhető. A BAXI termosztát pedig gondoskodnak a lakás energiatakarékos fűtéséről a téli szezonban.