MÁRKÁK

Elolvashatod az üzletünkben forgalmazott márkák történetét, sajátosságait, előnyeit

ACO

A vállalatot története 1780-ra vezethető vissza, amikor Otto Friedrich Ahlmann hajóskapitány kereskedői karrierbe fogott a szárazföldön. Vállalkozását gyermekei vitték tovább a skandináv térségben. 1907-ben Julius Ahlmann beköltözött a büdelsdorfi Carlhütte vasöntödébe, amelynek területén Josef-Severin Ahlmann 1946-ban megalapította az ACO gyárat, ahol betonból gyártottak építőanyagokat és ablakokat. A 70-es évektől kezdték el gyártani az akkor újdonságnak számító polimerbeton vízszintes vízelvezetőket. (ACO Drain©️). 

Napjainkban az ACO világszerte több mint 40 országban 4800 alkalmazottat foglalkoztat és négy kontinensen 30 gyárral rendelkezik 15 országban.

Az ACO vízelvezető-, és tároló termékeket készít polimerbetonból, öntöttvasból, rozsdamentes acélból és műanyagból. 

AERECO

A céget Pierre Jardinier, a Francia Épületkutató Intézet egyik mérnöke alapította 1983-ban, amikor két társával kifejlesztette az első páraérzékeny elszívóegységet. Találmányuk nagy sikernek örvendhetett. A kis műhelyből immár egy 18,000 m²-es gyárterületté nőtte ki magát, amely több millió terméket gyárt le évente. 

A cég légbevezetők és kivezetőket, hőcserélő és hővisszanyerő egységeket gyárt a lakossági, kommunális és ipari szektorok számára.

ALAPE

1896-ban Adolf Lamprecht megalapította az Alape gyárat Peningben, egy német kisvárosban. A cég ekkor még zománcozott kancsókat, edényeket és tisztasági tárgyakat gyártott. 1930-ban gyárották le az első falikutat, 1967-ben pedig piacra dobták az első bútorra szerelt mosdót.

Termékeik luxuskategóriának számítanak a mosdók és bútorok piacán.

 

ALCAPLAST

1998-ban Radka Prokopová és František Fabičovic megalapította az AlcaPlast műanyag fröccsöntőüzemet a csehországi Leventeváron (Břeclav). Első termékeik műanyag töltő-, és leeresztőszelepek, a következő évben már műanyag szifonokkal bővül a termékkínálat. A cég rohamosan fejlődik, gyárát bővíti és minden évben fejlesztései és kiállításokon való részvételei révén elismert díjakat nyernek termékeikkel.

A cég termékkínálata a műanyag szifonok, falon kívüli és belüli WC tartályok, kül-, és beltéri lefolyók.

ALFA LAVAL

A gyárat 1883-ban Gustaf Patrik de Laval svéd mérnök és Oscar Lamm alapították, ekkor még AB Separator volt a nevük és a mezőgazdasági szektorban oldatok szétválasztásával foglalkozott. 1938-ban gyártották le az első hőcserélőjüket.

Napjainkban az egyedi megoldások kivitelezése mellett hűtő, fűtő, leválasztó és szállító egységeket gyárt olajok, vizek, kémiai folyadékok, üdítők, élelmiszerek és gyógyszerek közegeinek számára.

ALFÖLDI

Az Alföldi Porcelángyárat 1964-ben alapították Hódmezővásárhelyen. Első termékeik égetési segédeszközök voltak, majd 1973-ban a burkolólapok is felkerültek a palettára. 1992-ben a Villeroy & Boch lett a cég többségi tulajdonosa. A privatizáció jelentősen fellendítette a gyár fejlődését.

Az Alföldi termékskálája a régi házgyáritól az exkluzív, modern, formatervezett szaniterekig minden megtalálható.

ALNOR

1994-ben Systemy Wentylacji Sp. z o.o. néven kezdték meg üzleti tevékenységüket spirálkorcolt csövek gyártásával. 2004-ben a gyárt átköltözött Wola Mrokowskába, egy Varsó közeli településre.

A gyár légtechnikai csövek, idomok, ventilátorok, légkezelő egységek és a hozzá tartozó rögzítési és szigetelési elemek gyártásával foglalkozik a lakossági és az ipari szektorban.

APE RACCORDERIE

A gyárta 1960-ban Angelo Pe alapította Olaszországban. Bronz csapok és idomok gyártásával kezdték ipari tevékenységüket. 1985-ben változtatták meg a nevüket Ape Raccprderiere. 

Fűtési és ivóvízellátási rendszerekhez gyártanak réz menetes idomokat, ötrétegű csöveket és a hozzá tartozó préses és szorítógyűrűs idomokat.

AQUATHERM

Gerhard Rosenberg 1973-ban alapította a céget a saját lakásának garázsába.